La nova xarxa de laboratoris de l’ESEIAAT dedica més espai al treball en equip, creativitat i recerca

Els nous laboratoris ocupen més de mil metres quadrats repartits en quatre espais que comparteixen les mateixes funcions: fomentar la creativitat, recerca i formació dels estudiants i materialitzar les seves idees en prototips. En definitiva, aprendre enginyeria fent enginyeria gràcies a la col·laboració público-privada.

Al Creativa Lab ja existent des de fa anys es sumen tres laboratoris més. El Factory Lab el componen dues impressores de quatre metres d’amplada per quatre de llargada per crear prototips i peces amb formigó. El Creative Lab,

El Digital Lab és un espai de disseny i producció de maquetes i prototips amb l’ús de tecnologies d’impressió digitals, amb resultats realistes i sorprenents gracies a la fabricació additiva en 3D. Dins d’aquest laboratori s’integra el Hub d’Innovació en Fabricació Digital d’HP, una eina que ajudarà a la transformació del sector industrial.

Finalment, l’Space Lab permet reproduir camps magnètics i simular missions espacials. També fer experiments de control de posicionament i orientació així com fer seguiment de l’estació de satèl·lits de l’ESEIAAT.

A banda dels estudiants de l’ESEIAAT, els laboratoris també donen suport a empreses i startups i serviran també per a formar professionals que ja no formen part de la comunitat universitària. L’UPC Fab Terrassa també englobe un projecte educatiu per despertar entre els joves de secundaria i batxillerat, l’interès per la ciència i la tecnologia.

1655405629933 1655405629958 16554056299061655405629877

Notícia relacionada: