La PAH atura el primer desnonament obert

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca atura per primera vegada aquesta setmana un desnonament obert, aquells que no tenen una data fixa per deixar el pis. La mobilització de la PAH ha aconseguit aturar la denúncia per fer fora del pis a l’Ana, després d’haver estat esperant dotze dies a la comitiva judicial.

La Plataforma denuncia que a Terrassa es prudueixen tres desnonaments diaris, la majoria oberts i sense data concreta, per dificultar la mobilització ciutadana. Una situació inhumana i il•legal, tal i com denuncia la PAH. Aquest divendres la PAH ha mostrat el seu rebuig als desnonaments oberts, davant l’oficina central del BBVA, al Portal de Sant Roc, l’entitat denunciant de l’Ana.

La Plataforma alerta de la il•legalitat que per ells representen els desnonaments sense data concreta i denuncien l’augment dels preus dels pisos de lloguer que obliguen moltes famílies abandonar en silenci el pis on viuen. La PAH reclama als bancs i grans tenidors d’habitatges, arribar a un acord per posar els pisos vuits a disposició de les famílies, a canvi d’un lloguer d’acord amb els seus ingressos.