La PAH culpa l’Ajuntament de no haver multat els grans tenidors que no han ofert lloguer social

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca considera molt mala noticia que el Tribunal Constitucional hagi admès a tràmit el recurs del PP contra la llei catalana que regula el dret a l’habitatge. Aquesta normativa obliga els grans tenidors a oferir lloguer social als ocupants en situació irregular dels pisos de la seva propietat.

La PAH té comptabilitats almenys 20 casos que, segons la normativa de 2019, tenen dret a un lloguer social de 7 anys. La mateixa llei contempla que els Ajuntaments puguin sancionar amb 90.000 euros els grans tenidors que no ho compleixin.

Critiquen que el govern municipal no hagi imposat, emparats per la llei, aquestes sancions. Si el Constitucional tomba la llei ja no podrà posar sancions.

Desnonament aturat al carrer Morella

Justament aquest dijous la Plataforma s’ha concentrat al carrer Morella per donar suport a l’Antonio, un d’aquests afectats que espera un lloguer social. Al pis hi viu el matrimoni, una filla i els dos néts.

Ja era el tercer intent de desnonament i, finalment, aquest cop tampoc s’ha executat. La comitiva judicial no s’ha arribat a presentar i una trucada al jutjat ho ha confirmat. Fins i tot un operari d’una empresa de seguretat era a punt per instal·lar l’alarma al pis un cop hagués quedat buit.

La PAH lamenta que cap representant dels serveis socials s’hagi presentat per donar suport a l’Antonio i ajudar a frenar el desnonament.