pah desnonament guadiana

La PAH no pot aturar el desnonament d’una família de 5 membres amb 3 menors

La PAH no ha pogut aturar el desnonament d’en Nisri i la seva família de 5 membres als Grups de Guadiana. La comitiva judicial ha executat el desnonament aquest dimarts a primera hora del matí. I ho ha fet amb l’ajut de 4 dotacions antidisturbis dels Mossos d’Esquadra que han acordonat la zona. La presència policial ha impedit les protestes dels membres de la plataforma.

Aquest habitatge del número 10 del carrer Guadiana al barri de Can Palet II, és propietat de Divarian, que pertany al fons voltor estatunidenc Cerberus, i que està vinculat amb el BBVA.

Al pis hi vivia en Nisri amb la seva família: la seva dona i 3 menors, de 6, 10 i 14 anys des de feia uns 4 anys. Malgrat això, han rebut la negativa de l’Ajuntament per entrar a la Mesa d’Emergència Habitacional. Aquesta resposta desfavorable es deu al fet que no complien un dels requisits per formar-hi part.

Com a solució provisional els Serveis Socials municipals els han ofert l’estada d’un mes en diverses pensions de forma itinerant. El primer dia hauran de desplaçar-se fins a Rubí, l’endemà podran dormir a Sabadell, i el que queda de mes encara està per determinar. Per fer front a les despeses d’aquests viatges se’ls ha ofert una ajuda de 400. També se’ls ha informat que un cop acabi el mes podran ser desnonats de la pensió on estiguin en aquell moment.

 


Precisament aquest divendres la PAH intervindrà al Ple del maig per denunciar la situació d’inoperància de la Mesa d’Emergència Habitacional i del fons d’habitatges de lloguer socials per a famílies en situació de vulnerabilitat social i d’exclusió. També exigiran una mesa d’emergència zero.

[Font imatge: PAH]