La PAH proposa al govern municipal 10 mesures urgents per garantir el dret a l’habitatge

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha escenificat aquest matí el drama amb el que es troben cada dia: gent amb les seves maletes i pertinences al carrer i un Ajuntament que no fa res, diuen.

L’entitat ha anunciat que el proper dilluns, 28 d’octubre, a dos quarts de 6 de la tarda, tenen una reunió amb l’alcalde, Jordi Ballart, el tinent d’alcalde, Isaac Albert i la regidora d’habitatge, Lluïsa Melgares. En aquesta trobada els faran arribar 10 mesures urgents que s’han de prendre per garantir el dret a un habitatge digne.

Entre aquestes mesures figura aprovar un Pla Local d’Habitatge valent amb el suport de totes les entitats, crear una nova unitat d’urgència especialitzada per aturar els desnonaments que es dediqui completament a aquesta tasca fent costat a les famílies durant el dia del llançament i que el 30% dels pisos de les noves promocions es destini a habitatge social, entre altres propostes.

La PAH denuncia que la situació és pitjor ara que durant els primers anys de la crisi. Des del 2013 fins a l’actualitat, s’han comptabilitat 3.974 desnonaments, 20 per setmana, 5 o 6 diaris (i aquesta xifra no contempla els llançaments de pisos ocupats ni la gent que ha de marxar de casa seva perquè els han apujat el preu del lloguer i ja no el pot pagar).

Al 2020, si no es fan polítiques per revertir la situació, diuen, el problema s’agreujarà encara més perquè acaben totes les moratòries i finalitzen els contractes de lloguer social que no s’estan renovat.