La PAH protesta davant d’Abanca perquè retiri la denúncia penal a Pape Lamine Ndiaye

El Pape vivia amb el seu germà en un pis del barri de Sant Llorenç que havia comprat i pel que tenia una hipoteca amb Abanca però es va quedar sense feina i va tornar al Senegal. Abans de marxar, però, el germà li va atorgar poders al Pape perquè pogués fer-se càrrec del pis i gestionar un lloguer social. La situació econòmica es va complicar i no va poder complir amb les quotes del banc.

Ja ha patit 6 desnonaments. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca l’ha ajudat a impedir-ne cinc però el darrer sí que es va dur a terme. Va estar fora de casa poques hores perquè el veïnat el va avisar que el seu habitatge estava buit i va poder tornar. Ara, l’entitat financera amb qui té el deute, l’ha denunciat per la via penal i té el judici el proper 23 de setembre. A més, l’amenaça que no podrà fer cap més tràmit perquè tindrà antecedents.

La PAH ha fet aquest dijous un acte de protesta davant de l’oficina bancària per denunciar la situació del Pape i demanar que li retirin la denúncia. La condició del banc és que doni les claus del pis.

El Pape fa anys que treballa com a conductor de Roba Amiga. Té un contracte de mitja jornada pel que cobra uns 700 euros, uns diners amb els que ha de mantenir la seva dona i els seus tres fills que es troben al Senegal.