La PAH reclama als Jutjats una ampliació de la moratòria de la Llei Antidesnonaments

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca reclama una pròrroga en la moratòria de la Llei Antidesnonaments que s’acaba el pròxim 9 d’agost. L’entitat denuncia que molts Jutjats no apliquen aquesta moratòria de la normativa que permet aturar un desnonament en cas de que afecti a persones vulnerables.

En una concentradció aquest dilluns al matí davant dels Jutjats de Terrassa la Plataforma, amb el suport de la Síndica local de Greuges i el Col·legi d’Advocats, ha entregat una carta al Degà dels Jutges per alertar d’un sunami de desnonaments pel setembre, si no s’aplica la Llei catalana antidesnonaments.

La PAH també reclama més sensibilitat per part dels Jutjats 1, 3, 5, 7 i 8 de Terrassa que no atenen, diuen, la seva problemàtica davant la tensa situació que viuen les persones desnonades. Per això també reclamen solucions com el lloguer social o el reallotjament immediat de les persones que perden la casa.

Només aquest mes la Plataforma ha aconseguit aturar 6 aixecaments, tots els què s’han produït aquest mes a la ciutat. En els darrers 7 anys a Terrassa s’han fet més de 4.900 desnonaments. A Catalunya en un any de pandèmia hi han hagut 233 desnonaments que han afectat a unes 600 persones.