La Paka i el Jaume d’El Porró Taverna, nous Trabucaires d’Honor

La Paka i el Jaume del local El Porró Taverna han estat nomenats aquest dissabte Trabucaires d’Honor per la Colla de Trabucaries Els Federins de Terrassa i de la Creu Alta de Sabadell. Els dos populars homenatjats han rebut el reconeixement en un acte a la plaça de la Torre del Palau, on aquest any i a causa de la pandèmia s’ha commemorat de forma restringida el 22 de juliol de 1872.

La Paka i el Jaume són dos aficionats a la cultura popular. Una parada obligatòria dels Federins en el seu local durant el tradicional recorregut des de la l’Estació del Nord i fins l’Ajuntament per rememorar l’assalt carlí del segle XIX. D’aquesta manera també s’ha volgut rendir homenatge a tota l’hostaleria en època de pandèmia. A l’acte hi han participat els Ministrils dels Raval que hi han aportat la seva música festiva i popular.

Aquest any Els Federins de Terrassa han reprès la commemoració els fets del 22 de juliol quan els carlins van assaltar la ciutat per un botí de 600 pessetes. Un atac que els terrassencs van rebutjar i que va representar una important fita per a la vila de Terrassa en una acció que va fomentar l’autoestima de la ciutat i un impuls social i econòmic en aconseguir el títol de Ciutat. Una edició que amb el títol «Com es pot fer amb aquesta calor la guerra carlina?» també ha servir per presentar en públic els dissenys de la nova roba de la Colla.