La Paparola Acció Contra La Reactivació Del Quart Cinturó 5

La Paparola protesta contra la reactivació del Quart Cinturó

L’Assemblea Ecologista de Terrassa – La Paparola, vol denunciar que el territori no pot ser una moneda de canvi. I ho ha fet avui posant tres pancartes al llarg del recorregut de la B-40 per la ciutat. 

Així volen exigir un canvi en el  pacte de pressupostos a 2023.Volen mostrar el seu malestar davant de projectes com el Quart Cinturó, el Hard Rock Cafè o l’ampliació de l’aeroport. Afegeixen que no és possible concebre una lluita contra el canvi climàtic o aturar la davallada de biodiversitat a Catalunya amb  el desenvolupament d’aquestes infraestructures. 

Consideren doncs, que la solució als problemes de la mobilitat territorial actual passen, en primer lloc, per un decreixement i relocalització planificats i després en una potenciació de la mobilitat sostenible

L’associació ecologista també crítica a l’alcalde de Terrassa, que va marxar del PSC , després s’ha reunit amb els alcaldes d’aquest partit de Sabadell i Granollers per a fer-se la fotografia defensant el Quart Cinturó. Terrassa té ja dues connexions d’elevada capacitat amb Sabadell. Creuen que no hi ha cap necessitat real de mobilitat de connectar Sabadell amb una Ronda Nord. Argumenten que enfonsarà sota l’asfalt un corredor estratègic per a la biodiversitat i una de les poques àrees amb certa entitat ecològica a la ciutat.

Davant d’això, des de la Paparola emplacen a redoblar esforços en la defensa d’uns espais naturals amenaçats. A més aposten  una transició ecosocial de base molt més propera, un decreixement redistributiu compatible amb la vida de les persones i el planeta. Un model que es troba a les antípodes d’aquests macroprojectes que PSC i Ballart defensen, afegeixen els ecologistes. També afirmen que només beneficien a les grans corporacions i les constructores, en detriment de la ciutat i del futur.