La paritat de gènere en els concerts de Festa Major, objectiu de l’Ajuntament en 5 anys

Tendir a que les contractacions musicals i escèniques dels espectacles de Festa Major siguin paritàries. Aquest és l’objectiu que s’ha marcat per al futur l’Ajuntament de Terrassa. Ho ha fet arran d’una proposta de resolució de TeC que pretén frenar les desigualtats de gènere en aquest sector i que té com a objectiu arribar a la paritat en un termini de 5 anys. I és que a la Festa Major de 2017, per exemple, només el 16% de les artistes remunerades eren dones. És a dir, van actuar 109 homes per 21 dones.

Si bé des del PP s’ha qüestionat les formes de la proposta, tot i donar-hi suport parcial, la resta de formacions polítiques s’hi han mostrat a favor i han apostat per posar fi a les desigualtats. Des de l’equip de govern, però, es remarca que l’Ajuntament programa els concerts en base a la disponibilitat dels artistes i a d’altres factors que formen part de la realitat del sector.

A partir d’ara, doncs, el compromís dels tècnics que programin els concerts de Festa Major passa per mesurar i fer públics els indicadors que els permetin regular la paritat de gènere dels artistes contractats. També es proposa fer campanyes de sensibilització i promocionar aquells grups que siguin paritaris o amb major participació de dones que homes. També s’estudiaran possibles ajuts a la promoció de grups musicals feminitzats de Terrassa i la creació d’uns premis dedicats a les dones músiques de la ciutat.