La participació a Terrassa baixa més de dos punts percentuals respecte a l’abril fins les 14.00 del migdia

Lleuger descens de la participació en comparació a les últimes eleccions generals. Segons informa l’Ajuntament, a les 14h ja han votat el 40’01% dels terrassencs cridats a les urnes, 62.551 persones. En canvi, a aquesta hora al mes d’abril havia passat pel col·legi electoral el 42’77% del cens de la ciutat. Tot i això, la participació a Terrassa continua sent notablement superior a la de les eleccions generals que va guanyar Mariano Rajoy l’any 2016, on a les 14h es va quedar al 31’60%.

A aquesta hora del migdia el Districte 1 és el que presenta un percentatge més alt de participació, el 42’50%, mentre que el més baix el trobem al Districte 2: 36’18%. Precisament, el Districte 2 és on hi ha més diferència de participació respecte a l’abril, amb un descens del 4’46%. Per barris, el millor percentatge de participació el presenta Vallparadís (43’81%), mentre que el més baix el registra Vilardell (26’48%).

Aquestes són les dades a l’equador d’una jornada electoral que fins al moment transcorre amb normalitat a Terrassa. Les 244 meses electorals de la ciutat s’han constituït sense incidents a les 9h. Repartides en 46 col·legis electorals, l’únic canvi respecte les últimes eleccions generals del 28 d’abril ha estat a l’Antic Poble de Sant Pere. Després d’acabar les obres de remodelació, l’Alberg de Vallparadís s’ha estrenat com a seu electoral en substitució de l’escola concertada Maria Teresa de Jesús. L’única mesa d’aquest nou centre de votació s’ha constituït amb la mateixa normalitat que la resta de la ciutat, necessitant, això sí, l’ajuda d’un parell d’estufes perquè la calefacció de l’edifici encara no funciona.

Els col·legis electorals romandran oberts fins a les 20h, quan s’iniciarà l’escrutini dels vots. Al conjunt de la ciutat, el cens electoral ha crescut respecte als comicis de fa sis mesos i mig: a les eleccions d’avui hi votaran 156.327 terrassencs, mentre que el 28 d’abril n’eren un miler menys, 155.280.