La pau és el fil conductor de la campanya de Nadal de Terrassa

La màgia, la tradició i la innovació és la fórmula terrassenca del Nadal. Són dates on la pau és un missatge implícit però aquest any, a la ciutat, serà el fil conductor de la campanya batejada amb el lema «La pau, el nostre desig de Nadal».

Així, en l’acte de presentació de la campanya, que combina cultura, comerç, música, activitats infantils, fires i il·luminació, les diferents entitats implicades amb omplert un arbre de Nadal amb coloms per expressar els seus desitjos.

La ciutat es vestirà de Nadal completament aquest dissabte amb l’encesa dels llums i la inauguració del pessebre que torna al Raval. S’han previst més de 900 punts lumínics (200 més que l’any passat) repartits pels districtes; monuments i xemeneies il·luminats, rètols i ornaments de grans dimensions. Hi ha dos arbres: un al Raval (12 metres) i l’altra a la Rambla Francesc Macià (de 9 metres).

Una de les novetats és que la Fira de Santa Llúcia ( del 2 al 19 de desembre) traspassarà el relleu a la Fira d’Hivern, que canvia d’escenari (del 20 de desembre al 8 de gener). Així, les dues s’instal·laran a la plaça Vella.

I la segona és que el Juguem+ se centralitza al Parc de Sant Jordi del 29 de desembre al 4 de gener.

La pista de gel torna a la plaça Nova del 2 de desembre al 8 de gener. I els diferents trenets (el del centre i els dels barris) tornaran a circular pels carrers.

El Circ Raluy a la plaça de les Nacions Unides, l’arribada del Patge Xiu-Xiu (el 26 de desembre) i de Ses Majestats (5 de gener) (també en aquell escenari), els Pastorets, l’Home dels Nassos o el Quinto, són altres activitats d’aquestes festes.

També s’han apuntat algunes novetats per Cap d’Any i per l’arribada dels Reis però, de moment, no es coneixen més detalls.

L’energia que es farà servir per la il·luminació i la pista de gel prové de fonts renovables i a partir de la setmana que ve estaran operatius vals de descompte per aparcaments (valorats en 50.000 euros) i per comprar als comerços locals (250.000 euros més).

La presentació de la campanya s’ha fet aquest migdia a la Nova Jazz Cava i ha comptat amb la participació de les entitats i dues actuacions: una de màgia i l’altra de cant coral. L’acte ha estat conduït per la periodista Noemí Prous.

campanya Nadal 2022

221124 Presentació Nadal 12