La selectivitat s’allargarà un dia més per complir amb les mesures sanitàries per evitar el contagi

La convocatòria ordinària de la prova d’accés a la universitat (PAU) prevista inicialment per als dies 7, 8 i 9 de juliol, s’allargarà un dia més fins al 10 de juliol donades les circumstàncies excepcionals causades per la Covid-19. La decisió de realitzar les proves en quatres dies respon a la necessitat de fer una nova distribució de les franges horàries per tal de donar compliment a les mesures de seguretat imposades per les autoritats sanitàries. Els propers dies es farà públic al web, l’horari dels exàmens.

Els exàmens de la PAU es realitzaran en universitats, com és habitual, però també en centres de secundària, públics i concertats, després de l’acord entre el Departament d’Empresa i Coneixement i el Departament d’Educació per habilitar més espais i afavorir l’acompliment de les mesures de seguretat i d’higiene establertes per les autoritats sanitàries per fer front a la Covid-19. La definició del nou mapa geogràfic i territorial de la PAU 2020, en el qual s’hi està treballant, no es traduirà en què que cada alumne s’examini en el centre on cursa batxillerat, sinó que es treballa en una nova distribució de l’alumnat prioritzant criteris de proximitat per tal de reduir en la mesura del possible els desplaçaments, tant d’alumnat com de professorat.

Una altra de les mesures excepcionals a causa de la pandèmia per COVID-19 és l’aplicació d’uns criteris de flexibilització en l’opcionalitat dels exàmens PAU per garantir que l’alumnat pugui assumir el conjunt de la prova proposada amb independència de les circumstàncies en què hagi tingut accés al procés d’ensenyament i aprenentatge en el darrer trimestre del curs escolar.

D’altra banda, des de divendres està obert el termini de matriculació a la convocatòria ordinària de la PAU que s’allargarà fins al 15 de juny inclòs. Aquest termini serà excepcionalment el mateix per a ‘alumnat de matrícula lliure, per als de segon de Batxillerat i per als de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS). El procés de matriculació es fa al Portal d’accés a la universitat.