La PDSPT denuncia que les llistes d’espera a Terrassa continuen per sobre de la mitjana catalana

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa denuncia la situació de les llistes d’espera als hospitals de la ciutat. Després d’analitzar les xifres facilitades per la Conselleria de Salut al juliol d’aquest mateix any, la Marea Blanca les titlla d’inacceptables i demana mesures per escurçar-les.

El col·lectiu assegura que Terrassa continua per sobre de la mitjana catalana. Per a la visita a l’especialista aquí són 147 dies enlloc de 86. I per a proves diagnòstiques, dels 56 es passa als 80 dies. En canvi, per intervenció quirúrgica a Terrassa són 116 dies de mitjana davant de 132 a Catalunya.

A més, els membres de la plataforma afirmen que la situació és pitjor a Mútua que al Consorci Sanitari. De fet, segons la seva anàlisi de els dades, a la majoria de proves especials i visites a especialistes, l’espera a l’Hospital de Terrassa està per sota de la mitjana catalana mentre que a Mútua les xifres estan clarament per sobre.

Per tot plegat, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa demana la implicació de polítics, sindicats i associacions per exigir mesures que reverteixin la situació i acabin amb la precarietat del servei. El col·lectiu denuncia que hi ha una clara pressió sobre la població perquè es faci una assegurança privada.