La Pedalada popular torna a protagonitzar la Setmana de la Mobilitat entre els dies 16 al 22

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que es farà entre els dies 16 al 22 de setembre, posarà l’accent en el foment del treball col•lectiu per aconseguir un aire més net i de bona qualitat. Com en els darrers anys, l’acte central de la Setmana serà la Pedalada popular que es farà el dia 17. A partir de dos quarts d’onze la comitiva farà un recorregut d’uns 10 quilòmetres amb sortida i arribada a la plaça Nova, passant per les principals Avingudes, Sant Pere Nord, Avinguda Jacquart i Baldrich entre d’altres carrers.

L’itinerari està pensat per a ciclistes de totes les edats en un ambient lúdic i festiu. Amb la Pedalada es representa tots els valors que es volen consolidar, un nou model de mobilitat, l’ús de transports més nets, i la recuperació de l’espai públic per als usos cívics. D’altres activitats són el Circuit de la Bicicleta Humana, un recorregut amb forma de bicicleta gegant que ompliran els assistents a la Pedalada. El dia 20 es farà la cursa de transports interurbans per fer una comparativa entre els costos, el temps o les emissions de CO2 entre els diferents mitjans.

Per la seva banda la Biblioteca Central acollirà el joc del RACC Educa, per a nens d’entre 6 a 12 anys, un circuït d’habilitat en bicicleta per a nens d’entre 5 i 10 anys, i Viatja amb tren per la biblioteca, un recorregut literari pels llibres que parlen de trens. El lema d’aquest any és “Mobilitza’t per un aire més net”. Totes les activitats busquen promoure la mobilitat sostenible, segura i saludable, com els desplaçaments a peu o en bici, el transport públic o el vehicle elèctric. Tot amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació.