Mediterráneo

La pel·lícula ‘Mediterráneo’ es veurà aquest mes a l’Escola Nova Electra

El pròxim 22 d’abril arriba a Terrassa la pel·lícula Mediterráneo corresponent al film del mes d’abril del Cicle Gaudí per a la difusió del cinema en català. Un circuit de projeccions organitzat per la Diputació de Barcelona i que visitarà unes cinquanta ciutats de la província. A Terrassa es podrà veure a la sala polivalent de La Nova Electra a partir de les 9 del vespre. També es podrà veure a Matadepera, a Rubí i a Sant Cugat del Vallès, com a municipis més pròxims a Terrassa.

Mediterráneo és la història basada en fets reals sobre el naixement de l’ONG Proactiva Open Arms. La història es remunta fins a l’any 2015 quan l’Òscar i el Gerard, viatgen fins a l’illa de Lesbos, a Grècia, impactats per la fotografia d’un nen ofegat a les aigües del Mediterrani. En arribar descobreixen que milers de persones arrisquen les seves vides cada dia creuant el mar fugint de conflictes armats en condicions precàries i com ningú fa res per rescatar-los.

La pel·lícula descriu com els protagonistes decideixen lluitar per donar suport a les persones que ho necessiten. Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi López i Àlex Monner encapçalen el repartiment sota la direcció de Marcel Barrena, qui signa el guió juntament amb Danielle Schleif i el propi fundador de l’ONG, Òscar Camps.

Estrenada l’octubre de 2021, Mediterráneo ha guanyat tres premis Goya, a la millor fotografia, direcció de producció i millor cançó, i el Premi del Públic al Festival de Roma. Cinquanta municipis de la demarcació de Barcelona acullen la projecció en sales de cine i espais culturals, en el marc del Cicle Gaudí que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona per a la difusió de produccions catalanes.