La Pepeta reclama més recursos i visibilitat per a l’escola pública a la ciutat

La Pepeta, la plataforma d’AMPA/AFA de l’escola pública de Terrassa, fa una defensa aferrissada d’aquesta opció coincidint amb els períodes de preinscripció.

El col·lectiu argumenta que la pública és la millor escola perquè és la del barri, la que s’allarga a la plaça i als voltants, i a cada activitat lúdica d’extraescolar, quan s’acaben les classes. Afegeixen que és l’opció que veritablement defensa la inclusió davant de totes les dificultats i desigualtats, la que es basa en la integració, la pluralitat i la coeducació. També destaquen que és la que s’estén pels camins escolars, la que no hauria de necessitar el cotxe per arribar-hi i aconseguir així ser més sostenible.

Amb tot, la Pepeta lamenta que és difícil veure als mitjans i als discursos de l’administració els incentius per estimar la pública i matricular-hi els infants. Afirmen que cada període de preinscripció veuen com augmenta la visibilitat pública d’escoles privades a les notícies i espais publicitaris.

És per això que, com a Plataforma d’AMPA/AFAs de l’escola pública, segueixen reclamant més i millors recursos per a l’educació pública i, alhora, més visibilitat per aquesta opció.