La perifèria torna a donar la victòria al PSC, que s’imposa a 23 barris

Les eleccions del 10 de novembre han deixat un mapa polític a Terrassa molt semblant al del 28 d’abril. Poques coses han canviat, excepte que la ciutat no s’ha escapat de la irrupció de VOX, que ha aconseguit més de 8.000 suports.

Si dividim Terrassa en seccions censals, veurem que la distribució de forces segueix sent familiar. Les opcions independentistes segueixen sent les més votades al Centre i als barris contigus. A les seccions més cèntriques es va imposar Junts x Catalunya, de color blau fosc. Però això només és el rovell d’un ou on el guanyador, clarament va ser ERC, de color groc, que es va imposar a set barris: Centre, Segle XX, Pere Parres, Sant Pere, Vallparadís i Cementiri Vell.

Tot i així, el PSC es va valer de la seva força a la perifèria vermella per guanyar-li les eleccions als republicans per poc, per menys de tres mil vots. Es van imposar a 23 barris, amb especial contundència a Guadalhorce, on van superar el 40%; Can Palet II, Vilardell i Montserrat.

L’únic partit, fora d’aquests tres, que va sortir guanyador en una secció censal, va ser En Comú Podem, a l’extrem est de la ciutat, a Torre-sana i Les Arenes. Els comuns, tercera força a Terrassa, van obtenir els millors resultats al Roc Blanc, Les Fonts, Can Tusell i Can Palet de Vista Alegre.

El fenònem VOX ha fet que l’ultradreta ja sigui la cinquena força a Terrassa, i la tercera a set barris. A Les Arenes és on han arreplegat més vots, prop d’un miler (899).