La permanència a la Copa Catalunya, objectiu dels dos sèniors de bàsquet del CN Terrassa

Aquest cap de setmana arrenca la Copa Catalunya de bàsquet, que una temporada més estarà representada pels dos sèniors del CN Terrassa. A diferència de la campanya passada, on no hi van haver descensos, aquest cop el sistema de competició torna al seu format original i s’ha endurit notablement, ja que preveu molts més descensos. Per aquesta raó els dos equips egarencs surten amb l’objectiu de mantenir la categoria. El masculí debutarà diumenge (19.00h) a casa contra el Clotet Suzuki Sant Boi.

“Estarem contents si ens quedem un any més a Copa”, confessa el tècnic del sènior masculí, Vicente Gómez, que remarca l’alt nivell de la competició. “Tots els equips són de qualitat. Tothom arrenca del mateix punt i, en un calendari amb tants partits, la competició t’acaba posant en el teu lloc”. A priori Ripollet, Cerdanyola i Vilatorrada aspiren a ocupar els primers llocs del seu grup. L’equip presenta dues cares noves, l’escorta Sergi Casau, de 20 anys, i el base Sergi Prat, de 23 anys. Gómez també disposarà dels germans Jan i Pol Hagenaers, que van fer un pas al costat la temporada passada amb motiu de la pandèmia i que s’han reincorporat al grup.

La Copa Catalunya masculina 2021-2022 aplega 36 equips que es divideixen en tres grups de dotze. El CN Terrassa milita en el grup 2. La primera fase consta d’una lliga a doble volta. Els quatre primers de cada grup es classifiquen per disputar la fase d’ascens, mentre que la resta passen a jugar per evitar el descens. Es formaran sis grups de quatre equips, que s’enfrontaran també en una lliga a doble volta, a la qual s’arribarà net, és a dir, no comptaran els resultats assolits en la primera fase. L’últim de cada grup baixarà de forma directa, mentre que el penúltim de cada grup jugarà un play-out per la permanència. D’aquesta manera, perdran la categoria un total de nou equips, els sis cuers i els tres perdedors del play-out.

El sènior masculí del CN Terrassa presenta dues cares noves per aquesta temporada

Estrena a domicili

El sènior femení del CN Terrassa farà la seva estrena fora de casa, concretament a la pista del CEJ L’Hospitalet (dissabte, 17.45h), equip que el va eliminar de la Final a Vuit la temporada passada i que torna a ser un dels favorits a l’ascens conjuntament amb el Cerdanyola. El conjunt que dirigeix Jordi Sociats, però, toca de peus a terra i es marca enguany la permanència com a objectiu. “La campanya anterior no serveix de cap manera com a referència per a aquesta. El sistema de competició s’ha endurit notablement, atès que hi haurà un total de sis descensos”.

Sociats encara el repte amb un bloc cohesionat. El planter només experimenta un canvi respecte la campanya anterior. La pivot Maria Sall ha fitxat pel GEiEG i suposa una baixa sensible sota la cistella. L’única incorporació és la júnior Anna Bastos, una base de 17 anys que puja al primer equip. L’altra novetat és que Blai Belbel agafa el relleu de Miquel Fernández com a segon entrenador.

La Copa Catalunya femenina 2021-2022 aplega 19 equips que es divideixen en dos grups. El CN Terrassa milita en el grup 1, que reuneix deu equips. La primera fase consta d’una lliga a doble volta. Els dos primers de cada grup es classifiquen per disputar la fase d’ascens, mentre que la resta passen a jugar per evitar el descens. Es formaran tres grups de quatre equips i un grup de tres equips, que s’enfrontaran també en una lliga a doble volta, a la qual s’arribarà net, és a dir, no comptaran els resultats assolits en la primera fase. L’últim de cada grup baixarà de forma directa, mentre que el penúltim de cada grup jugarà la promoció. D’aquesta manera, perdran la categoria un total de sis equips, els quatre cuers i els dos perdedors de la promoció.