La PIMEC valora positivament els seus programes d’ocupació Projectes Singulars 2020

A partir de gener les empreses del sector tecnològic i de la industria 4.0 podran contractar joves qualificats a través de subvencions. Així ho anuncia l’associació de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya, la PIMEC, en el balanç trimestral dels Projectes Singualrs 2020, uns programes dirigits a la incersió laboral i millora de l’ocupabilitat. La patronal destaca la bona acollida dels participants en els 7 projectes al Bages, el Vallès Oriental i Occidental, el Barcelonès, el Gironès, el Baix Llobregat, Sant Adrià del Besòs, i a Girona.

Des del mes de setembre uns 450 joves d’entre 16 i 29 anys en atur han participat en algun dels projectes per acompanyar les empreses i ajudar a la incorporació del mercat laboral dels joves aturats. La PIMEC també valora positivament la resposta de les empreses que s’han sumat a aquesta iniciativa subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançada pel Fons Social Europeu dins el Pla Nacional de Garantia Juvenil.

Totes les empreses vinculades als sectors tecnològics podrán contractar a persones joves qualificades a partir del gener i obtenir a més els ajuts econòmics disponibles. A l’anterior edició es va aconseguir una mitjana d’inserció del 79,3%, valor del qual es partirà aquest any. Al Vallès Occidental es du a terme el programa “Fabrica el teu futur”, on 60 joves s’estan formant en l’àmbit tecnològic (drons, impressió 3D, automatització logística i màrqueting digital). També hi participen Foment de Terrassa SA, Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Fundació Eurecat i el Centre Tecnológic Leitat.

PIMEC també col•labora activament en tasques de prospecció empresarial a Sant Adrià del Besòs, al Baix Llobregat i a Girona, on es pretén inserir a més de 200 joves, als quals també se’ls està qualificant professionalment, en sectors tecnològics i digitals, en el sector serveis, el sector logístic, l’administratiu, i de la restauració. El programa contempla la realització de visites a empreses com el Centre Tecnològic Leitat, per conèixer l’entorn productiu i participar en diferents activitats socials.