La pintora Carmen Valverde ja té gairebé enllestit el retrat del nou Il·lustre, Lluís Muncunill

El quadre de l’escriptora Paulina Pi de la Serra, pintat per Roc Alabern, és l’últim que es va incorporar a la Galeria de Terrassencs Il·lustres, ara fa 26 anys. Aquesta imatge canviarà en tres setmanes quan es pengi el retrat de l’arquitecte Lluís Muncunill, nou il·lustre per decisió del ple de maig. Serà el 18è terrassenc distingit amb aquest honor i desplaçarà Pi de la Serra a una paret lateral de la sala.

L’Ajuntament ha encarregat l’obra a l’artista terrassenca Carmen Valverde que aquests dies treballa a contrarrellotge per acabar-lo just per Festa Major. No en mostrem cap imatge general ni tampoc de la cara per guardar el misteri fins que la seva incorporació a la Galeria dels Il·lustres sigui evident. De fet,  Valverde és a punt d’acabar la pintura i només li queda algun retoc i vernissar-lo. Després serà el torn del marc, un altre treball complex que requereix feines de d’ebenisteria i talla de fusta.

El quadre segueix els patrons dels seus disset predecessors i fa 1,5 metres d’alçada per 1 metre d’amplada. Carmen Valverde s’ha basat en una de les poques fotografies de l’arquitecte, nascut fa 150 anys i que ens ha deixat edificis com la Masia Freixa, el Condicionament, l’Escola d’Enginyers, l’Arxiu Tobella o el mateix Ajuntament. També s’ha documentat per incorporar detalls, colors i vestits totalment fidels als de l’època.

La imatge sencera del retrat no la veurem fins el dimecres 4 de juliol. A poques hores d’acabar-se la Festa Major es descobrirà ja al Saló de Plens en un acte públic en presència dels descendents de Lluís Muncunill.

Carmen Valverde és terrassenca i s’ha especialitzat en pintura naturalista. Col·laboradora amb diferents ONG’s i ha participat en experiències pedagògiques per fomentar la igualtat a través de la pintura. També ha estat comissària i directora tècnica de diverses exposicions.