La piscina de Vallparadís serà gratuïta unes hores durant l’onada de calor

Només portem cinc dies d’estiu i ja arriba la primera onada de calor important. Aquest dimecres es farà notar, sobretot, a les comarques de ponent, i serà dijous i divendres on, a Terrassa, tindrem els pics màxims de temperatura a les hores centrals del dia.

Durant aquesta onada de calor les temperatures s’espera que puguin acostar-se als 40 graus, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya. Les nits seran càlides i tropicals, és a dir, amb valors que quedaran per sobre dels 20 graus. Aquest episodi de calor intensa durarà, com a mínim, fins el cap de setmana. Es tracta d’una massa d’aire càlid que arriba del nord d’Àfrica i que es caracteritza per ser seca i amb molta pols en suspensió. A tot i això s’hi sumarà la forta insolació habitual d’aquestes dates.

Aquesta situació ha fet que l’Ajuntament de Terrassa hagi activat el Pla d’Emergència Municipal. Entre les mesures que l’Ajuntament ha decidit destaca l’accés gratuït a la Piscina Municipal de Vallparadís des de dijous fins dissabte, respectant l’aforament, que és de 1.400 persones. Ho serà només, però, a les hores centrals del dia: de 12h a 18h. Les persones abonades que no puguin accedir a aquest equipament, si es dona el cas, podran fer-ho a alguna de les altres piscines municipals de la ciutat.

D’altra banda la onada de calor coincideix amb la celebració de la Festa Major. Per aquest motiu l’Ajuntament extremarà les mesures de seguretat en les activitats que hi haurà durant les hores de més calor. Es reforçarà l’atenció sanitària i els punts d’avituallament d’aigua i s’han incrementat les accions de comunicació. També s’ha activat el protocol de salut laboral dels treballadors municipals, que preveu espais per a refrescar-se i la instal•lació de dutxes d’emergència.

En cas que fos necessari, s’obririen punts d’acollida al Centre Cívic Alcalde Morera i al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany per a aquelles persones que no puguin trobar espais amb temperatures més baixes. A les places dures també s’habilitaran punts per a refrescar-se.

Com sempre en aquests casos s’aconsella evitar l’activitat física a les hores centrals del dia, hidratar-se sovint i refrescar-se sempre que es pugui. La gent gran i els infants són els sectors de la població amb els que cal anar més amb compte.