La Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell, nou punt de vacunació massiva a partir de l’1 de juny

La campanya de vacunació contra la COVID-19 a Catalunya disposarà a partir del dia 1 de juny d’un nou punt de vacunació massiva a la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell, per donar cobertura a la població de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, que comprèn els municipis del Barcelonès Nord, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Aquest nou espai, que obrirà sempre que hi hagi disponibilitat de vacunes, complementarà l’estratègia actual de vacunació, ara repartida entre els punts centralitzats –15 al territori- i els equips d’atenció primària.

La Pista Coberta d’Atletisme, al Camí de Can Quadres, 190, de Sabadell, disposarà inicialment de 6 punts de vacunació, zona de recepció i acreditació, zona d’observació per a després de l’administració de la vacuna i un espai per a l’atenció mèdica del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

En aquest nou espai de vacunació massiva, s’hi administraran entre 5.000 i 6.000 dosis diàries, tot i que els primers dies es començarà amb una capacitat inferior per assegurar que tots els circuits funcionin correctament.

La proposta inicial és obrir de dilluns a diumenge, de les 8 h a les 20 h, amb la possibilitat d’ampliar la franja horària fins a les 22 h, si cal. El ritme de vacunació dependrà en tot moment de la quantitat de vacunes disponibles.

El Departament de Salut obrirà aquest nou equipament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut, l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i el SEM. En els propers dies els agents implicats es reuniran per acabar de tancar l’operativa de la vacunació i altres aspectes cabdals, com l’accessibilitat al recinte.

La Pista Coberta de Sabadell complementarà els 15 punts de vacunació mitjans actuals, distribuïts per tot el territori de la Metropolitana Nord, entre els quals hi ha Mútua Terrassa i el Centre Cívic Montserrat Roig.