La plaça del Pi a Can Gonteres tindrà a la primavera una pèrgola per fer ombra

La pròxima primavera la plaça del Pi, al barri de Can Gonteres, tindrà una nova pèrgola que farà ombra a tota la part pavimentada de la plaça. L’episodi de vent del 2015, va provocar la caiguda d’arbres i d’altres elements que proporcionaven ombra a l’espai central del barri.

Ara, l’Ajuntament ha començat els treballs perquè en els pròxims quatre mesos la pèrgola faci ombra a la plaça, un espai que comparteix amb el Casal de Barri i un dels llocs més freqüentats per les celebracions socials del barri. De moment ja s’han fet els fonaments per instal•lar quatre pilars d’entre 2 i 4 metres i mig d’alçada que sostindran unes veles tèxtils tensades, formades per quadrats d’un teixit resistent amb filtres de colors de les gammes verds i marrons.

Els treballs inscrits en el programa Barris en marxa costaran gairebé 42.000 euros i donen resposta a les demandes veïnals per recuperar un espai amb ombra, més confortable els dies de fort sol. D’altres solucions es van desestimar perquè necessitaven de fer pilars a la part pavimentada, o per no cobrir del tot la prou extensa superfície. L’empresa Arquitectura Tèxtil clourà els treballs en els pròxims quatre mesos.