La plaça Vella i la fotògrafa Mireia Comas, reconeguts pel món casteller

La catorzena Nit de Castells ha reconegut la plaça Vella de Terrassa com a “Plaça de la temporada”, després d’haver estat escenari d’alguns dels episodis més memorables de la història recent dels castells, sobretot gràcies als èxits dels Minyons de Terrassa, colla que aquest any ha recuperat els castells de 10 pisos.

Aquest singular premi a la “Plaça Vella” s’ha atorgat en la Nit de Castells, que ha aplegat 300 persones en un acte celebrat al Centre Cultural de Valls.

Es tracta d’una iniciativa de la Revista Castells, coorganitzada per aquesta publicació, conjuntament amb l’Ajuntament de Valls i TAC12, la televisió pública del Camp de Tarragona.

En el cas concret de la plaça Vella, el guardó de “La Plaça de la temporada” reconeix una plaça castellera que hagi tingut un paper rellevant en la temporada anterior, fruit d’una diada significativa o de la seva dilatada trajectòria.

En el mateix acte s’han atorgat els premis del concurs Repsol de fotografia castellera. En la categoria professional ha guanyat la terrassenca Mireia Comas.