La plaça Vella torna a ser mercat en una Fira Modernista centrada en la gastronomia

La plaça Vella es prepara per a recuperar la seva condició de mercat a l’aire lliure, com ho havia estat a principis del segle XX abans de traslladar-se al Mercat de la Independència. Amb aquesta recreació arrencarà a dos quarts de vuit de la tarda la 16a Fira Modernista, enguany amb la gastronomia com a principal protagonista. Allà mateix Artur Martínez i Marc Ribas presentaran El terrassenc, una tapa local a base de coca de munt i botifarra terregada acompanyada del Vermut Vallesà.

La recreació servirà de tret de sortida de la fira, tot i que abans ja s’haurà fet una pedalada i una conferència. Per tancar  aquest primer dia d’arrencada, un espectacle de màgia. Aquest matí s’acabaven d’ambientar els carrers, espais i parades.

La cuina modernista serà present en un gruix important de les activitats de la Fira i 26 locals de restauració oferiran els seus menús i degustacions d’època. El Mercat de la Independència, la plaça del Progrés, la placa Salvador Espriu, el carrer Camí Fondo i al carrer del Peix seran espais gastronòmics.

Més de 300 activitats, 467 passis i funcions, 71 entitats participants, 129 visites guiades i 23 estands de ciutats i entitats modernistes són les principals xifres de la fira 2018. El web firamodernista.cat i l’aplicació de mòbil Ubime informaran de qualsevol canvi que es produeixi en el programa. Dissabte i diumenge hi haurà afectacions de trànsit amb carrers tallats, com el Volta, el del Teatre, la Rambla i el Passeig. Els autobusos no passaran per la Rambla sinó per Arquímedes i Galileu.

La Xarxa emetrà aquest dissabte, de 4 a 6, el programa 1mon.cat des de la Masia Freixa. I diumenge a les 12 de la nit Canal Terrassa un reportatge sobre la Fira Modernista.