La plantilla de Correus es mobilitza contra les retallades i en defensa del servei postal públic

Els treballadors i treballadores de la companyia de Cornellà de Llobregat. Castelldefels, Mataró i Terrassa UR2 s’han concentrat en assemblea durant aquesta setmana, a les portes de les oficines en les diferents localitats, convocats per CCOO i UGT per defensa d’un servei públic de qualitat i contra el desballestament de la major empresa pública del país.

En les concentracions a les diferents poblacions de la província de Barcelona, els treballadors han denunciat la reducció de personal i la manca de contractació per a la cobertura de les absències. Asseguren que existeix un pla de desballestament del servei públic imposat pel president, Juan Manuel Serrano, que afecta la qualitat del servei i suposa una sobrecàrrega de treball i l’augment dels riscos laborals per a la plantilla.

 

CCOO i UGT han iniciat un calendari de mobilitzacions el mes d’abril que durarà fins al mes de juny en una primera fase. Els sindicats alerten de la reducció de llocs de treball, l’abandonament dels serveis rurals, l’externalitzaciós de serveis i el tancament de centres de treball de la xarxa postal pública, entre altres coses. Adverteixen que s’està produint un canvi de model  afeblint de manera dràstica l’àmbit del servei postal universal per  centrar-se en un model logístic pur i obrint les portes a la seva futura privatització.