La Plataforma contra la Llei Aragonès denuncia la privatització de serveis públics

Es presenta a Terrassa la Plataforma contra l’anomenada Llei Aragonès, que vol regular la contractació de serveis a empreses i entitats de fora l’administració pública. La nova entitat fa una crida als col•lectius que treballen en l’àmbit social perquè se sumin a la desena d’associacions i partits que impulsen la plataforma a la ciutat. Entre les entitats sobretot hi ha les dedicades a la defensa dels pilars del Benestar, com són la Sanitat, l’Ensenyament i els Serveis Socials.

En la presentació aquest dijous al Raval, la Plataforma contra la Llei Aragonès s’ha mostrat crítica amb la normativa que diuen obra la porta a privatitzar serveis bàsics i estableix nous objectes de privatització. I aposten per uns serveis públics de qualitat que garanteixin els drets fonamentals de les persones.

Segons el Govern, la Llei del Conseller d’Hisenda, encara en tràmit al Parlament i sense cap esmena a la totalitat, prohibeix la subhasta i elimina les contractacions basades en el preu. El principal objectiu de la normativa és prestar serveis basats en la qualitat, assequibles per a tothom i regular als operadors amb criteris de transparència i tracte igualitàri perquè les grans empreses no acaparin contractes amb l’administració.