La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública aplega 250 persones en la primera concentració desconfinada

Unes 250 persones s’han aplegat aquest dilluns al vespre davant Mútua convocades per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa , adherida a Marea Blanca. Ha estat la primera concentració des que es va decretar l’estat d’alarma.

Des de la plataforma s’ha volgut reconèixer la tasca del personal sanitari, assistencial, de neteja i d’atenció domiciliària durant aquesta crisi, desenvolupada en unes condicions precàries, sense equips de protecció i jugant-se la salut. Espanya té l’índex d’infeccions entre el personal sanitari més alt del món.  L’acte també ha servit per recordar les víctimes d’aquesta pandèmia.

L’entitat porta anys denunciant les retallades i demanant una sanitat cent per cent pública. Expliquen que el retard en l’abastiment de material sanitari es va produir perquè les empreses proveïdores estaven negociant els preus, mercadejant amb la salut de població.

Diuen també que els hospitals privats i concertats reclamen 47,7 milions d’euros al govern per fer front a aquesta crisi i que Florentino Pérez, com a representant de CLECE, demana un rescat de 7,3 milions per a les seves residències i centres de dia