La Plataforma en Defensa de la Sanitat pública critica el col.lapse al servei d’urgències dels hospitals

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa (PDSP) denuncia el col·lapse que aquests dies es viu a urgències, tant de l’Hospital de Terrassa com de Mútua.

En aquest sentit, el col.lectiu recorda les queixes del treballadors dels dos centres sanitaris, que denuncien les condicions lamentables en les quals s’ha d’oferir atenció sanitària als passadissos, amb manca de confidencialitat, de privacitat, amb escassetat de medicació, oxígen i amb unes càrregues professionals excessives.

En un comunicat fet públic, la plataforma recorda que les retallades a la sanitat es van emprendre al 2010, les quals han suposat l’eliminació de milers de llits hospitalaris, llocs dd treball i l’aprimament de l’atenció sanitària.

Ara, aquesta situació s’agreuija amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució amb l’objectiu de privatitzar i mercantiitzar l’assistència sanitària per convertir-la en un luxe i no en un dret per transformar-la en un negoci, segons la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública. El col.lectiu,per tot això, reclamar una sanitat pública, universal i de qualitat.