La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública recorda que les retallades han empitjorat la saturació del sistema durant la pandèmia

En un comunicat, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa/ Marea Blanca, afirma que la saturació que estan vivint els hospitals  actualment per l’augment de pacients afectats de la Covid-19, s’ha vist agreujada per les retallades. Una disminució dels recursos destinats a la sanitat que es va iniciar amb l’exconseller de Salut Boi Ruiz i que l’entitat ha denunciat reiteradament.

La plataforma vol recordar les persones que han mort per aquesta malaltia i expressa el condol a les seves famílies. També dona suport a les que estan ingressades  o malaltes i afirma sentir-se indignada per les que passen hores en cadires o al terra dels centres fins que són ateses.

El comunicat també fa referència al personal sanitari. Diu que l’avarícia i mediocitrat dels gestors han reduït les plantilles, perllongat les jornades i han desprotegit els professionals, deixant-los sense el material i els recuros necessaris per fer front a aquesta malaltia.

L’entitat reconeix que l’epidèmia ha superat totes les previsions però assenyala les carències del sistema i condemna la incompetència dels responsables.   Denuncien que no s’han pres mesures per protegir la gent gran, el col·lectiu més vulnerable, ni tampoc pel personal de les residències.

I denuncien també que el telèfon 061 va ser de pagament fins fa quatre dies,  que està mal gestionat i és una barrera que ha provocat l’agreujament de la malaltia per a moltes persones.

La plataforma demarà responsabilitats als governs de Catalunya i Espanya quan la crisi hagi passat però ara exigeix que posin a disposició del personal sanitari i dels malalts els recursos necessaris. Reclama impostos progressius i proporcionals per repartir la riquesa i assegurar una sanitat pública i de qualitat. I demana al govern local, compromís i posicionament públic al costat de la ciutadania i de la sanitat.