La Plataforma per la Sanitat denuncia el poc control del Departament amb Mútua

Des del passat mes de juliol a Mútua de Terrassa hi hauria 4 cardiòlegs per atendre a més de 215.000 persones. Així ho denuncia la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública a Terrassa-Marea Blanca, que assegura que el 65% de la ciutadania que pertany a Mútua es troba “en un estat de desatenció”. La Plataforma denuncia el “creixement encobert de les llistes d’espera a Terrassa” arran d’un cas d’una pacient amb marcapàs que no li programen la visita fins 8 mesos després del primer control.

Segons el comunicat de la Plataforma, Mútua els hauria argumentat que la situació es deuria a que “des del passat mes de juliol han plegat diversos cardiòlegs i no s’han pogut reemplaçar”. El col·lectiu assegura que aquesta situació és a causa del continu increment de les càrregues de treball i al sou dels metges, i acusa Mútua i la Conselleria de Salut d’una “greu irresponsabilitat de desatendre pacients que pateixen greus malalties”. La Plataforma denuncia la inacció del Departament per controlar les empreses contractades com Mútua que, afirmen, “incompleix amb els cànons de qualitat, i amb els temps d’espera que duplica i triplica la mitjana catalana”.

L’entitat adverteix d’un deteriorament progressiu de l’atenció sanitària pública i anima la ciutadania a denunciar, a fer reclamacions i a mobilitzar-se davant el que considera una forma de fer negoci amb la salut de la gent. La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública també es mostra en contra de la Llei Aragonès que, segons exposen, obre la porta a més externalitzacions i privatitzacions del servei públic d’atenció sanitària.