La Plataforma per la Sanitat Pública alerta que la greu situació “no admet cap espera”

La Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa, la PDSPT, denuncia que des del punt de vista sanitari l’Ajuntament no defensa prou bé els seus ciutadans i acusa el Consistori de no haver donat resposta a les seves demandes a partir de diverses reunions fetes al mes de juliol. L’entitat diu sentir-se defraudada per un Govern que no ha actuat davant un informe que segons ells, demostra el traspàs de diners entre el Consorci Sanitari, la Fundació Sant Llàtzer i La Fundació per la docència Sant Llàtzer.

La plataforma denuncia la impossibilitat de trucar per telèfon als CAP per la gran afluència de trucades que tenen, que especialistes en oftalmologia fan les primeres visites per telèfon i que el CAT Salut fixi en només un 30 per cent les visites presencials. També denuncia l’anul•lació o retard de visites a malalts de càncer i als malalts crònics i es pregunten perquè el Cat Salut no publica des de fa mesos les llistes d ‘espera.

Finalment la Plataforma demana més actuacions que promeses i recorda el compromís de l’Ajuntament de crear una oficina d’atenció a l’usuari de la sanitat pública i que en nom de la transparència s’aclareixi la relació entre fundacions i el Consorci Sanitari. Finalment alerten que la situació sanitària a Terrassa és “d’extrema gravetat i no admet cap espera”.