La pluja obliga a celebrar el Corpus a l’interior de la Catedral del Sant Esperit

Aquest diumenge el Bisbe de Terrassa ha presidit la celebració del Corpus a la Catedral del Sant Esperit, una festa traslladada aquest any des de dijous fins a diumenge. La Capella de Música ha acompanyat amb els seus cants la celebració.

La pluja ha fet que les catifes es confeccionessin a les capelles laterals del temple i, per tant, els carrers del centre no han pogut lluir aquest any la tradicional estampa de colors.

La celebració del Corpus uneix, per als cristians, l’exaltació de l’Eucaristia amb la celebració de la missa, i el Dia de la Caritat.

En aquest sentit, es fa una col·lecta especial a totes les celebracions de la missa de parròquies i esglésies, uns diners que es destinen a Càritas Diocesana.

Una altra tradició unida al Corpus Christi és la de l’ou com balla, que va néixer al segle XV a la Catedral de Barcelona i que a Terrassa es va fer fins als anys 50 del segle passat. Actualment, s’ha recuperat a la Catedral, les Esglésies de Sant Pere i Ullastrell. El Bisbe Josep Àngel Saiz Meneses el va beneir dijous a l’atri del temple, on s’ha pogut contemplar fins diumenge.