La pluja se’n va a temps per les ofrenes florals de la Diada

La Diada 2019 ha començat passada per aigua, motiu pel qual s’ha anul·lat la cercavila inicialment prevista des de la plaça Catalunya fins a la plaça Onze de Setembre. A les 13h, però, el sol ja treia al cap i entitats i partits polítics han fet les ofrenes florals al monument d’Albert Novellón. La primera de les ofrenes, la del consistori, amb l’única absència de Ciutadans. En el moment que la comitiva arribava al monument, però, des del públic s’han disparat uns canons de serpentines grogues, el color per reivindicar els líders independentistes exiliats i empresonats.

Pel que fa als parlaments, el president de l’Associació de veïns de Vallparadís, Josep Pou, ha estat el primer a prendre la paraula, recordant que l’aplicació del 155 va provocar, fa dos anys, que Jordi Ballart deixés l’alcaldia. L’alcalde ha arrencat l’aplaudiment dels assistents al recordar Josep Rull i Lluís Puig i ha defensat que la Diada ha de ser una festa per a tothom sense que ningú renunciï a res.

Esquerra República i Òmnium Cultural havien fet les seves ofrenes a les 10h, sota la pluja. La resta de partits i organitzacions ho han plegats a lws 13h, acumulant un total de trenta ofrenes. L’acte ha finalitzat amb la interpretació de Els Segadors per part de la cobla Ciutat de Terrassa.