La població de Terrassa supera els mínims d’esport setmanal recomanats per l’OMS

Un estudi sobre com gestionen els terrassencs la seva salut posa de manifest que superen els mínims d’exercici físic setmanal recomanats per l’Organització Mundial de la Salut. La puntuació obtinguda és de 20,17 punts d’un màxim de 26.

El projecte de recerca l’han elaborat conjuntament l’Escola de Negocis Euncet, MútuaTerrassa i la Universitat de Barcelona. L’Ajuntament de Terrassa ha assumit part del finançament.

A través d’una mostra feta a 674 persones (43% de dones i 57% d’homes) usuàries de centres esportius públics (incloent-hi el Parc de Vallparadís), el document ha analitzat diversos aspectes vinculats a l’hàbit de l’exercici físic en relació a diferents indicadors del benestar físic i psicosocial.

Entre els resultats, destaca que un 30% dels enquestats (sobretot dones amb fills) no arriba als 150 minuts d’exercici setmanal, el mínim recomanat per l’OMS per gaudir dels beneficis de l’esport.

Altres factors relacionats amb la percepció de salut i qualitat de vida són el nivell d’estudis, l’activitat principal i la intensitat de l’esport que es practica.

Els responsables del projecte faran una segona part de l’estudi a partir del mes de setembre centrat en els usuaris dels centres d’atenció primària.