Un nou pla policial per combatre les armes blanques al carrer

El nombre d’armes blanques confiscades per la policia s’ha disparat notablement durant els últims mesos. La mitjana indica que, en el cas de Catalunya, els Mossos han d’actuar cada dia en cinc conflictes on hi ha implicada una navalla, un ganivet o altres objectes punxants. Una tendència a l’alça que s’ha vist reproduïda últimament també a Terrassa, amb la proliferació d’aldarulls al carrer, principalment en zones d’oci nocturn.

Fa dues setmanes, una baralla amb armes blanques en un local de la carretera de Montcada va acabar amb diversos ferits i una víctima mortal. L’actuació policial va permetre detenir ràpidament als presumptes autors de l’homicidi, els quals van ingressar a presó al cap de pocs dies.

Davant d’aquest increment de les agressions amb arma blanca, els Mossos d’Esquadra han activat el Pla Daga, amb l’objectiu de retirar-les del carrer. El departament d’Interior ha anunciat més agents patrullant i s’acordarà amb els ajuntaments instal·lar càmeres als espais d’oci nocturn i millores en l’enllumenat. Amenaces, lesions lleus o agressions que acaben en homicidi són alguns dels fets delictius més comuns amb tinença d’arma blanca, els quals han augmentat fins a un 44% en els últims 3 anys.