La Policia intensifica una campanya contra la publicitat incívica

La Policia Municipal fa una campanya de control per al compliment de l’Ordenança d’activitats publicitàries. Durant aquests dies i fins a finals de mes, els agents intensifiquen el control a la via pública on sovint hi ha cartells i adhesius no autoritzats. El dispositiu posa especial atenció en la identificar els llocs on aquests tipus d’infraccions són més habituals. Una de les irregularitats més freqüents és la presència de cartells o adhesius en llocs on no estan permesos ja que s’han de penjar en els espais reservats o en les cartelleres publicitàries, mai sobre mobiliari urbà no autoritzat com bancs, papareres o fanals.

L’ordenança del 1999 estableix tots els detalls relacionats amb la publicitat a la via pública tant en relació amb alguns elements com en el seu contingut, ubicació, suports i formats publicitaris. La norma estableix les condicions i tràmits que cal fer per accedir a les llicències i concessions d’algunes activitats. Quan no es compleix aquesta norma es genera brutícia, degradació del mobiliari urbà, i murs i carrers plens de cartells de publicitat il·legal.

Els agents identificaran els llocs on les infraccions són més habituals i en localitzaran als seus responsables. La Policia continua demanant la col·laboració ciutadana perquè moltes d’aquestes actuacions es fan a partir de les queixes i denúncies dels veïns.