La Policia Municipal convida els agents jubilats a mantenir la vinculació al cos i el servei a la ciutat

Els agents de la Policia Municipal que es jubilin podran seguir vinculats al cos, si volen, tot i deixar de tenir-hi relació laboral. Ho ha anunciat l’Intendent Major, Antoni Flores, en l’acte de reconeixement als prop de seixanta agents que s’han jubilat des del 2015. Resta pendent de definir de quina manera es podria continuar aquest vincle.

Aquest acte ja el va voler impulsar el mateix Flores quan va entrar a dirigir el cos ara fa sis anys però que s’ha vist contínuament ajornat pel procés independentista, els canvis de govern i la covid. I sembla que no es tornarà a fer més perquè el reconeixement als policies jubilats es farà anualment pel Dia de la Policia, que es recupera el juny després de sis anys.

Bona part dels homenatjats s’han vestit amb l’uniforme per l’ocasió. Alguns eren de les primeres promocions, els anys 80, per això la presència femenina amb prou feines arribava al deu per cent.

En nom de tots, un exagent ha recordat etapes difícils per al cos, com l’assassinat del regidor de Viladecavalls. Francisco Cano, els incidents de Ca n’Anglada de finals dels noranta, o, recentment, el confinament i la gestió de la pandèmia. També bons moments com els Jocs Olímpics, la transformació urbanística de la ciutat o els actes solidaris organitzats per la mateixa Policia.

A l’acte també s’han recordat els sis agents que han perdut la vida aquests darrers anys. Un cop acabat els policies en actiu presents han fet un passadís als seus excompanys jubilats.