La Policia Municipal de Terrassa, model contra l’assetjament escolar

La Unitat de Relacions i Mediació amb la Comunitat (URMEC) de la Policia Municipal explicarà el proper dimarts, el programa de prevenció contra l’assetjament escolar. Ho ha fet  en una jornada formativa centrada en aquesta temàtica i dirigida específicament als cossos policials d’arreu de Catalunya. La jornada, organitzada pel cos municipal i en la que hi col·labora l’Escola La Granja ability training center. Aquest centre té la finalitat d’oferir  eines i recursos per treballar l’assetjament i la gestió de les emocions als agents de les unitats de proximitat i, concretament, aquells que duen a terme sessions de formació i sensibilització a les escoles, associacions i entitats. Així,  es vol que es  pugui tenir com a referència el model instaurat per la Policia Municipal de Terrassa. També es pretén que es pugui adaptar a la realitat dels diferents municipis.

Durant la jornada, uns 50 agents procedents d’arreu de les Policies Locals de Catalunya rebran una formació. El curs anirà a càrrec de l’educadora emocional Cristina Gutiérrez-Lestón, directora de L’Escola La Granja, sobre empatia i gestió de les emocions.

Servei de prevenció contra l’assetjament des de 2020

D’altra banda, la URMEC de la Policia Municipal de Terrassa presentarà el seu servei de prevenció contra l’assetjament, que es va posar en marxa l’any 2020 per lluitar i prevenir l’assetjament entre infants i joves que es produeix tant dintre com fora de les aules.

En aquest sentit, l’any 2022 la URMEC va dur a terme més de 70 sessions sobre assetjament escolar, arribant a més de 2.200 alumnes, i va treballar en 13 casos d’assetjament a la ciutat, que van poder ser resolts en treball conjunt amb escola, famílies i el mateix cos policial. Finalment, durant la jornada també es duran a terme diverses dinàmiques d’equip vivencials sobre la gestió de les emocions.