La policia municipal desplegarà un dispositiu especial per a l’inici del curs

Dimarts comença el curs i això vol dir que també es complica més la mobilitat a primera hora del matí. Per fer front a aquest inici de curs la policia municipal desplegarà un dispositiu especial. 115 agents treballaran en la regulació del trànsit i de protecció escolar a diferents punts de la ciutat. Es protegirà, de forma directa, 51 centres escolars, i de manera indirecta, vuit més.

Aquest dispositiu serà especial només el dimarts. A partir de dimecres hi haurà el que s’adoptarà la resta del curs, adaptant-lo a les necessitats de cada moment. Es desplegarà a les entrades dels centres d’ensenyament i a diverses cruïlles de la ciutat per regular i agilitzar el trànsit, i reforçar la senyalització si fos necessari.

Es recomana l’ús del transport públic i anar a peu, sempre que es pugui. La policia recorda que si es va en vehicle privat, cal anar amb temps per buscar aparcament, no estacionar en punts que destorbin altres usuaris i aturar-se el mínim temps possible.

En aquest sentit l’Ajuntament ha engegat una campanya titulada ‘A l’escola, a peu, en bici, en bus i en metro’. S’ha editat un tríptic amb recomanacions per fer desplaçaments més saludables i segurs que també es pot trobar al web municipal.

Per últim l’Ajuntament recorda l’existència de la T-16, un títol de transport integrat per a menors de setze anys amb viatges il·limitats dins la zona tarifària.