La Policia Municipal incorpora des d’avui càmeres al seu uniforme

Des d’aquest dilluns els agents de la Policia Municipal de Terrassa porten incorporada al seu uniforme una càmera de dimensions reduïdes que els permetrà enregistrar determinades actuacions.

Foto Parella Policia Municipal

Es tracta d’una demanda històrica del cos que, de moment, a Terrassa entra en funcionament com a prova pilot. Ho fa després que la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya hagi donat el consentiment al cos per utilitzar aquests dispositius. 110 policies catalanes ja fan servir aquest model.

Foto Càmera Policia Municipal

Són una vintena de càmeres que ja formen part dels elements de treball dels agents. S’han distribuït de manera que n’hi hagi una per binomi en els torns de matí i tarda, així com també els comandaments de carrer. Disposen d’un camp de visió de 130 graus i poden gravar àudio i vídeo en primera persona. A més, tota la informació queda encriptada per impedir qualsevol manipulació de les imatges per part de persones no habilitades. El dispositiu també codifica tota la informació interna generada com és dia, hora, any i número de sèrie.

Foto Policia Municipa I Regidor Xavi Rivero

El cost d’aquestes càmeres és de 17.300 euros. Una vegada hagi finalitzat el període de prova, d’entre tres i quatre mesos, es valorarà el seu funcionament i la possibilitat de comprar-ne més.