La Policia Municipal incorpora quatre nous agents

La Policia Municipal de Terrassa compta des d’aquesta setmana amb quatre nous agents després que dissabte finalitzessin la formació bàsica a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i celebressin la tradicional llançada de gorra com a membres de la 34a promoció d’accés a la Policia.

Aquest dimarts al matí, el regidor de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Xavier F. Rivero, acompanyat de l’Intendent Major, Antoni Flores, i la directora de serveis de Via Pública i Policia Municipal, Fina Fernández, els ha visitat a la prefectura municipal per saludar-los personalment abans que iniciessin la formació de benvinguda al cos municipal, d’una setmana de durada i en la qual se’ls donarà a conèixer l’estructura del cos i l’organització de l’Ajuntament i de la ciutat. Els agents realitzaran el seu període de pràctiques durant un any per, un cop superat, ser nomenats funcionaris/es de carrera.

Al llarg del 2021 el cos municipal s’ha reforçat amb tres places de sergent, dues places de sots inspector i cinc places de caporal, els quals ahir dilluns van iniciar el curs d’un mes i mig a l’ISPC. També al mes de febrer passat van accedir al cos tres agents provinents d’altres cossos. A més, al llarg d’aquest any s’incorporaran vuit agents més provinents del procés d’oposició de quinze agents convocat al mes de maig. Els set restants iniciaran el curs de formació bàsica a l’ISPC al gener. Resten pendents de finalitzar també els processos d’oposició d’una plaça d’Intendent i una d’Inspector, processos que es preveu acabar abans de novembre. Amb aquests nous integrants, la Policia Municipal compta amb un total de 240 efectius, tenint en compte que és una xifra variable al llarg de l’any a causa de les jubilacions, agents que marxen a altres cossos, etc.