La Policia Municipal podria incorporar una bústia de denúncies i una unitat canina

El regidor de Via Pública, Xavier F. Rivero, anuncia en un debat a la seu de Tot per Terrassa que l’Ajuntament estudia crear una bústia de denúncies i una unitat canina per a la Policia Municipal. Davant unes 40 persones, el també regidor de Protecció Civil i Seguretat ha dit que el Govern prioritza invertir en la policia de barri i en formació i que estudia crear una bústia de denúncies i una unitat canina.

Aquest anunci forma part dels debats inclosos en «Tot Tertúlia», que també ha servit per recollir les inquietuds dels ciutadans assistents a l’acte. Rivero ha explicat que una de les prioritats de l’Equip de Govern és potenciar encara més la policia de barri, de proximitat. El regidor ha explicat que la Policia Municipal ha de dedicar bona part del seu temps a intervenir en temes que no són exactament de la seva competència, tot i que ha precisat que «la coordinació amb la resta de cossos, com Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional, és excel·lent».

Rivero ha apuntat igualment que els policies «rebin formació continuada en temes de medi ambient, benestar social i atenció ciutadana». La bústia de denúncies permetria, ja sigui física o amb una app al mòbil, agilitzar el contacte amb la ciutadania i situar punts físics de la Policia Municipal als Districtes. D’altra banda la unitat canina es crearia a partir de l’adopció al centre d’acollida municipal i formar als animals perquè puguin patrullar i participar d’activitats pedagògiques.

En l’actualitat la policia treballa en actuacions a les zones d’oci nocturns, en ocupacions incíviques d’habitatges i en la venda ambulant no autoritzada. Aquesta ha estat la segona xerrarda a «Tot Tertúlia», un cicle obert a tothom per debatre i resoldre temes de ciutat amb la presència dels regidors responsables. Si abans es va parlar de neteja i residus, a la nova sessió del 13 de març, encara hi ha el regidor per confirmar.