220110 Policia Municipal 18

La Policia Municipal s’incorpora al projecte ‘Atestat Telemàtic’, impulsat per Interior

La Policia Municipal de Terrassa s’incorpora aquest mes d’octubre al projecte ‘Atestat Telemàtic’, del departament d’Interior, una passarel·la tecnològica d’intercanvi d’informació entre els sistemes d’informació del departament de Justícia i el Nucli d’Informació Policial (NIP), que permet l’enviament telemàtic dels atestats policials als jutjats dels diferents partits judicials.

El projecte ‘Atestat Telemàtic’ s’emmarca dins el Pla de Millora del Procés de Modernització de l’Administració de Justícia a Catalunya, impulsat pel departament de Justícia l’any 2018, i que va suposar l’inici del desplegament territorial d’aquesta passarel·la tecnològica per part del cos de Mossos d’Esquadra.

La Policia Municipal de Terrassa és una de les primeres policies locals que s’adhereixen al projecte, després que el maig de 2021 l’implementés la Guàrdia Urbana de Barcelona com a prova pilot. En aquest sentit, es durà a terme una prova pilot durant tot el mes de novembre per poder treballar en les possibles incidències que puguin aparèixer, instaurant-se formalment el 30 de novembre.

Durant el període de prova, aquest mes tots els agents de les unitat d’atenció reben una formació específica, a la qual també s’hi sumen agents de les policies locals de les proximitats, com la de Viladecavalls, Vacarisses i Matadepera.