La Policia Nacional desmantella una organització criminal que distribuïa droga al Vallès i Baix Llobregat

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal que tenia el seu centre d’operacions a la comarca del Vallès Occidental i des d’on presumptament distribuïen diferents tipus de substàncies estupefaents, principalment cocaïna, a diversos proveïdors de la província de Barcelona. Aquesta organització, perfectament organitzada i estructurada, comptava amb diversos grups connexionats entre si que integraven un entramat criminal, majoritàriament de nacionalitat espanyola i marroquina, amb capacitat per proveir el mercat de cocaïna en les seves zones d’actuació, que se centrava en les comarques barcelonines del Vallès Oriental i Baix Llobregat. A més comptaven amb connexions internacionals en països de Sud-amèrica, el Marroc i Romania.

L’organització, a més de traficar suposadament amb substàncies estupefaents, estaria utilitzant empreses pantalla i testaferros per blanquejar els diners obtinguts il·lícitament amb el tràfic de drogues.

La investigació va començar a finals del 2019 després de detectar una xarxa de distribució de cocaïna establerta a les localitats de Sabadell i Terrassa. S’han efectuat un total de 24 registres en domicilis, locals comercials i garatges de les localitats de Barcelona, ​​Sabadell, Terrassa, Rubí, Sant Quirze de Vallès, Palau Solità i Plegamans, Martorell i Sant Feliu de Llobregat, desmantellant 19 punts de venda de substància estupefaent.

Fruit dels registres, els agents van intervenir 4,575 quilos de cocaïna, 6,433 quilos d’haixix, 3,345 quilos de marihuana, 25 grams de MDMA, 117 grams de ketamina, 890 grams d’efedrina i més de quatre quilos de substància de tall. A més, es va intervenir una embarcació d’esbarjo, així com armes simulades i armes blanques.

D’altra banda, es van intervenir 111.000 euros en metàl·lic i s’han immobilitzat comptes bancaris i béns per un valor de 200.000 euros. Així mateix també han estat intervinguts dos vehicles d’alta gamma, un d’ells valorat en més de 140.000 euros, i dos utilitzats per l’organització com emmagatzematge i distribució de les drogues i en els quals haurien realitzat diverses caletes per l’ocultació d’aquestes substàncies estupefaents.

Del total de 26 persones detingudes com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal, han ingressant deu d’elles a la presó preventiva.