La Policia Nacional deté a Terrassa un home acusat de fer apologia jihadista per internet

Agents de la Policia Nacional han procedit a la detenció a Terrassa d’un individu de nacionalitat marroquina per la presumpta comissió de delictes d’enaltiment de terrorisme i d’odi.

La detenció és fruit de la investigació que va començar fa un any quan es va detectar que el detingut utilitzava les xarxes socials per publicar multitud de fotografies i vídeos amb missatges a favor la lluita armada i la jihad violenta. Així mateix, segons la policia, difonia altres publicacions amb un marcat caràcter antisemita.

Els investigadors van constatar que l’esmentada activitat d’apologia jihadista era continuada, de manera que, davant el perill que l’investigat aconseguís un avançat estat de radicalització i passés a una fase operativa, es va procedir al seu arrest.

La detenció feta per agents de la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona i de la Brigada Local d’Informació de Motril (Granada), sota la coordinació de la Comissaria General d’Informació, s’emmarca en les diligències prèvies desenvolupades sota la instrucció del Jutjat Central d’Instrucció número 1 de l’Audiència Nacional i la supervisió i coordinació de la Fiscalia d’aquest òrgan.