La policia nacional espanyola frustra un enviament de droga des de Rubí

Onze detinguts i vora 240Kg de marihuana intervinguts: aquest és el balanç de l’operació de la policia nacional espanyola que ha frustrat un enviament de droga que s’estava preparant a Rubí amb destí al Regne Unit. Segons ha informat el mateix cos de policia en una nota de premsa, els detinguts formaven una xarxa internacional de narcotràfic centrada en la marihuana, tot i que els agents també han interceptat prop de 18Kg de droga sintètica.

L’organització produïa els estupefaents a Andalusia per vendre’ls al Regne Unit. De fet, una de les persones arrestades ha estat detinguda a l’Aeroport del Prat quan pretenia fugir cap a les Illes Britàniques. Ha estat, però, gràcies a un dispositiu a l’autopista AP-7 que els policies han detectat que els traficants preparaven l’enviament des de Rubí i que ocultaven les drogues transportant-les en palets carregats de llaunes de cervesa, modificades per ocultar la veritable mercaderia. Els escorcolls següents han servit per descobrir que la banda desmantellada fins i tot disposava d’una envasadora industrial que els hauria permès ocultar la droga en llaunes grans d’olives.

A tots els detinguts se’ls imputen els delictes de tràfic de drogues i pertinença a banda criminal, però n’hi ha que també serien presumptes responsables de falsetat documental i frau del fluïd elèctric. L’operació policial es va iniciar a principis de 2018 i ha comportat intervencions a les demarcacions de Barcelona, Girona, Granada i Màlaga.