La Policia Nacional podria denunciar dues participants a la Marxa de Torxes per llençar pintura contra la comissaria

Un centenar de dones va participar dimarts a la tarda en la 5a marxa de torxes contra la violència masclista convocada pel Comitè de Vaga Feminista de Terrassa. El recorregut va començar al Raval i es va aturar a diversos punts del recorregut. Un d’ells, davant la comissaria de la Policia Nacional on es va llegir un manifest, es van encendre bengales i es va llençar pintura lila contra la façana.

El recorregut va finalitzar a la Plaça Nova amb una gran rotllana de les manifestants, una traca i foguera.

Un cop desconvocat l’acte, la policia municipal va identificar 3 de les dones que hi havien participat i es van aturar en un bar de camí cap a casa. Una d’elles ho va ser per gravar els agents mentre actuaven a l’establiment.

Ara la policia espanyola podria denunciar dues d’aquestes dones, les que tenen identificades i acusades de llençar la pintura a la comissaria. De moment, s’ha aixecat una acta administrativa contra aquestes persones per deslluïment de béns immobles i la investigació continua oberta.

El Comitè de Vaga Feminista confirma que aquestes dones van participar a la marxa i eren presents a l’acció de la comissaria però que no són responsables dels fets que se’ls atribueixen. Diuen que van ser identificades “arbitràriament” perquè formaven part d’un grup que encara es trobaven al carrer.

Arran, Comitè de Vaga Feminista i Rudes Rebels afirmen a les xarxes que aquestes mesures persegueixen i criminalitzen el moviment feminista, que són accions per fer por però que no aconseguiran fer-les retrocedir.