La premiada “Creatura” arriba aquest divendres al Cinema Catalunya

Aquest divendres arriba al Cinema Catalunya la producció catalana més exitosa dels últims temps a nivell internacional, després del fenomen d’“Alcarràs”. Es tracta de l’estrena de “Creatura”, un film que el passat mes de maig va guanyar en la categoria de millor pel·lícula europea dins la Quinzena de Cineastes de Cannes. El guardó s’entrega des de fa 20 anys i és el primer cop que distingeix una producció espanyola.

En aquest cas, “Creatura” és el segon llargmetratge d’Elena Martín. La jove cineasta catalana, actriu, guionista i directora del film, ofereix una mirada insòlita i valenta vers un tema farcit de prejudicis i tabús. I és que “Creatura” explora el desig sexual femení i ho fa a través d’un estil naturalista, que transmet i emociona a parts iguals. Una profunda reflexió sobre els traumes vinculats a la sexualitat, sovint silenciats per les pressions i els comportaments masclistes.

D’altra banda, la cartellera del Cinema Catalunya manté una setmana més -i ja en van quatre- el que ha estat el film espanyol amb millors xifres de taquilla d’aquest estiu. Es tracta de “Campeonex”, la segona entrega de la premiada pel·lícula sobre l’esport inclusiu, dirigida també per Javier Fesser. En aquesta ocasió, l’equip de «Los Amigos» haurà de competir en les modalitats d’atletisme, posant a prova totes les seves capacitats.

Una oferta fílmica que es completa amb un film rodat, en part, a Terrassa. “Mi soledad tiene alas” és l’òpera prima de l’actor Mario Casas, que s’estrena en el món de la direcció amb una pel·lícula que conté escenes gravades a la Casa Mariano Ros o a l’Ateneu Candela. El film, d’estètica quinqui, tracta sobre un grup de joves que viuen sense pensar en el futur, en una barriada situada a la perifèria de Barcelona.

Finalment, la programació d’aquesta setmana també compta amb una nova proposta del Documental del Mes. En aquest cas, dimecres a dos quarts de 8h del vespre, es podrà veure “Remant a la deriva”, un documental sobre dos pescadors de Bombai que s’enfronten al canvi climàtic de diferent manera. Les entrades per a totes aquestes sessions ja estan a la venda tant a la taquilla del carrer Sant Pere com també al web cinemacatalunya.cat.